Glasba

15. 01. 2014

BARD – promocijska predstavitev izida albuma

Krajši koncert in tiskovna konferenca Bard je novo ime na slovenski glasbeni sceni in v ta prostor prinaša svežino, drugačnost in sporočilo v obliki enajstih avtorskih skladb, ki se nahajajo na istoimenskem prvencu. Album je v CD obliki v samozaložbi izšel novembra 2013. Avtor pesmi je eden treh ustanovnih članov skupine Niet Aleš Češnovar, ki

Krajši koncert in tiskovna konferenca

Bard je novo ime na slovenski glasbeni sceni in v ta prostor prinaša svežino, drugačnost in sporočilo v obliki enajstih avtorskih skladb, ki se nahajajo na istoimenskem prvencu. Album je v CD obliki v samozaložbi izšel novembra 2013. Avtor pesmi je eden treh ustanovnih članov skupine Niet Aleš Češnovar, ki je v novi skupini prevzel vlogo kitarista in pevca. Na plošči je sodelovalo kar nekaj znanih slovenskih glasbenikov. Vasko Atanasovski – flavta in saksofoni, Dejan Lapanja – bobni in kitara, Nino Mureškič – tolkala, Borut Činč – Hammond in kitara, Jure Kremenšek – stranski vokali, Severa Gjurin – drugi vokal, Aleš Češnovar – bas kitara, kitare in vokal.

Za predstavitev plošče in nastopanje v živo je Bard zbral tri glasbenike, že poleg omenjenega Češnovarja še mlado in perspektivno ritem sekcijo, bobnarko Natašo Zamida in Basista Yurija Barona.

 

Predvaja se…