Razglas

ZNANI STA PREJEMNICI SREDSTEV V OKVIRU PROJEKTA KULTURNI EVRO 2024

21. 05. 2024

Objavljamo rezultate letošnjega javnega povabila k oddaji prijav za so/financiranje produkcije novomedijskega dela/projekta, ki temelji na sodobnih intermedijskih praksah, v okviru projekta Kulturni evro 2024, ki smo ga objavili marca letos.

Petčlanska komisija v sestavi Maja Burja (kuratorka in producentka intermedijskih umetnosti), Simon Gmajner (producent intermedijskih umetnosti), mag. Jasna Jernejšek (predsednica komisije, umetniška vodja vizualnega, avdiovizualnega in intermedijskega programa, Kino Šiška), Maja Smrekar (intermedijska umetnica) in Uroš Veber (Zavod Projekt Atol) je med 11 veljavnimi prijavami kot najboljšo ocenila prijavo Duo Swamp_Matter (Eva Garibaldi in Ana Laura Richter).

Komisija je pri ocenjevanju upoštevala vsebinsko in finančno zaokroženost, izvedljivost in kakovost ter aktualnost projekta. Izbrani projekt Fantastično močvirje prihodnosti tandema Swamp_Matter (Eva Garibaldi in Ana Laura Richter) je komisijo prepričal s premišljeno razdelano vsebino projekta, ki v kontekstu geološkega časa skozi eko feministično perspektivo prevprašuje odnos družbe do okoljskih sprememb. Obravnava specifičnih obrobnih in kapitalistično neproduktivnih pokrajin kot so močvirja in jame, temelji na predanem in poglobljenem terenskem delu, ki bo predstavljeno v obliki prostorske instalacije, v kateri se digitalni mediji prepletajo s spekulativno fikcijo.

Duo Swamp_Matter sestavljata Eva Garibaldi in Ana Laura Richter. Eva Garibaldi je interdisciplinarna umetnica, oblikovalka in raziskovalka, ki živi in deluje med Rotterdamom in Ljubljano. Diplomirala je iz industrijskega oblikovanja na ALUO ter z odliko zaključila Master Interior Architecture: Research+Design (2021) na Piet Zwart Institute (NL). Njeno raziskovalno delo je bilo objavljeno v več publikacijah (MIARD Piet Zwart Institute, Soapbox Journal) in razstavljeno na številnih oblikovalskih in umetniških razstavah po Evropi (Teden oblikovanja v Milanu, Art Rotterdam, BIO27, Garage Rotterdam). Ana Laura Richter je interdisciplinarna umetnica in raziskovalka. Diplomirala je iz dramaturgije na AGRFT ter zaključila program MA Ecology Futures (2022) na St. Joost School of Art&Design (NL). Z magistrskim projektom je sodelovala na razstavi The New Current 2023.

Kino Šiška bo s prijaviteljicama podpisal pogodbo o izvedbi projekta, za katerega bosta prejeli financiranje v vrednosti 7.360 EUR sredstev iz naslova kulturnega evra* zbranih v letu 2023.

*Kulturni evro je obvezni samoprispevek v višini dveh (2) evrov, ki ga prispeva vsak obiskovalec plačljivih dogodkov Kina Šiška, zapisan na listi gostov/novinarjev oziroma imetnik letnega vabila.

SKLEP – KULTURNI EVRO 2024

Predvaja se…