Glasba

04. 10. 2024

dvorana Katedrala

RECYCLEMAN: Koncert ob 30. obletnici albuma Ali En – Leva scena I RAZPRODANO

koncert

Originalni kralj slovenskega rapa Recycleman (ex-Ali En) se vrača v Šiško ob trideseti obletnici svojega prelomnega albuma Leva scena. Legendarna plata, ki še vedno velja za eno najboljših slovenskih izdaj vseh časov, bo v živo ekskluzivno zazvenela v naši Katedrali, ne bodo pa manjkali tudi drugi priljubljeni komadi.

ZA FENE: Klemen Klemen, Vazz, Zeleno sonce …

Nepozabni album Leva scena je izšel leta 1994 in dodobra pretresel glasbo v Podalpju. Funky hip-hop album, sproduciran v vrhunskem stilu, z elementi jazza, rocka in trip hopa, je zaznamoval devetdeseta leta prejšnjega stoletja, urbaniziral slovensko besedo, legitimiral skejtersko pleme in dokazal, da je rap v slovenščini lahko kul. Večni komadi, kot so »Sirni & mesni«, »Stremetzsky« in seveda naslovni obračun »Leva scena«, s katerim je Ali En pronicljivo ošvrknil celotno takratno glasbeno sceno, presegajo generacije, tudi tri desetletja pozneje pa zvenijo tako sveže in ostro kot ob izdaji. Leva scena je brezčasna mojstrovina, za katero lahko brez dvoma rečemo, da ima zagotovljeno mesto na seznamu slovenskih albumov, ki jih morate slišati, preden umrete.

Plošči smo se pred 15 leti v Šiški že poklonili, nedavno po odprtju naše dvorane, zato se spodobi, da tudi okroglo 30ko obeležimo tu. Recycleman, kot se v trenutni inkarnaciji imenuje Ali En, bo v ekskluzivnem nastopu s pomočjo benda, frendov in posebnih gostov odigral kultno plato in druge hite svoje bogate kariere. Pridite in se prepričajte, da je funk živ, hip hop nagajiv, rap sporočilen in da generacije fenov širijo pozitivo ne glede na glasbene trende – ker klasike so pač klasike. 

Vstopnice v prodaji v četrtek, 4. 7. prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.

 

Predvaja se…