Glasba

05. 09. 2024

Waves Vienna

Slovenski moMENTi @ Waves Vienna 2024

slovenski sprejem in koncerti

Slovenski sprejem na festivalu Waves Vienna tradicionalno ponuja predstavitev slovenskih glasbenikov in delegatov.

Slovenski sprejem 

7. september, sobota, 12:00 @ Wombat’s Hostel

Slovenski sprejem na festivalu Waves Vienna tradicionalno ponuja predstavitev slovenskih glasbenikov in delegatov. Z odličnim pivom Bevog v roki boste imeli priložnost spoznati predstavnike slovenske glasbene scene in si privoščiti okusne prigrizke. Izbrani glasbeniki na letošnjem Wavesu so: mladostna indie rock predstavnica Dora Tomori, eklektičen elektronski trio Masaž ter KiKi, eden najbolj očarljivih glasov novega vala slovenskega folka in popa.

Predstavljajo SKICA, SIGIC, Music Slovenia in MENT Ljubljana.

KiKi 

FOLK / POP

5. september, četrtek,  19:15 – 20:00 @ Loft Wohnzimmer

KiKi je eden najbolj očarljivih glasov novega vala slovenskega folka in popa. Gre za glasbneni projekt, ki govori sam zase. Njen debitantski album KRiKi, ki je izšel leta 2023, pretresa dramatično koncipirane zgodbe, ki pogosto zvenijo kot skrite izpovedi, ki prihajajo neposredno iz njene duše, medtem ko KiKi popisuje skrivnosti domače folklore in kulture ter ter s poslušalci deli svoja introspektivna razmišljanja.

INSTAGRAM / FACEBOOK / TIK-TOK
BANDCAMP / SOUNDCLOUD / SPOTIFY

Dora Tomori 

BEDROOM POP / INDIE ROCK 

5. september, četrtek, 20:45 – 21:30 @ Fanialive

Dora Tomori je kot predstavnica mlajše slovenske generacije našla svoj način združevanja indie rock in bedroom pop estetik. V svoji glasbi Tomori raziskuje raziskuje svojo notranjo topografijo in zunanji svet, ki jo obdaja. Rezultat tega iskanja so pesmi, ki temeljijo na močnih besedilih in zasanjanih atmosferah. Na prvencu Where No Heartbreak Has Gone, ki je izšel spomladi 2023, je obravnavala različne teme, ki segajo od vpliva vremena do srcozlomov, vse v duhu mladostnega raziskovanja intimnih odnosov, ki jih v tem pomembnem obdobju prinaša življenje.

INSTAGRAM / FACEBOOK / TIK-TOK
SPOTIFY 

Masaž 

POP / ELEKTRONIKA / FUNK
6. september, petek, 22:15 – 23:00 @ Loft Main Floor

Energično zasedbo Masaž sestavljajo trije mladi talenti, ki s svojimi plesnimi ritmi poslušalce zapeljujejo v nove dimenzije. Leta 2021 so zmagali v 8. sezoni Špil lige, serije koncertnih nastopov srednješolskih glasbenih ustvarjalcev in ustvarjalk v organizaciji Kina Šiška, naslednje leto pa so kot predstavniki Klubskega maratona, legendarne klubske turneje v organizaciji Radia Študent, gostovali po slovenskem podzemlju. Konec leta 2023 so izdali prvenec 3d ritmi, na katerem so svoj prepoznaven pop zvok nadgradili z nežno elektroniko, prefinjenim funkom in elementi glama. 

INSTAGRAM / FACEBOOK
SOUNDCLOUD / SPOTIFY

 

Predvaja se…