Glasba

23. 10. / sre / 20:00

dvorana Katedrala

DAVE WECKL/TOM KENNEDY PROJECT

koncert

Predprodaja 35 €

Na dan 40 €

s popustom (d/š/u) 28 €

Legendarni basist Tom Kennedy in bobnar Dave Weckl v Ljubljano prvič prihajata s svojim Projektom. Svoji izjemno energični komunikaciji in odrski prezenci dodajata angažirane, improvizirane pasaže, v katerih kvartet prepleta različne glasbene žanre, od funka, jazza, rocka, soula do glasbe Latinske Amerike.

ZA FENE: Chick Corea Elektric Band, Darryl Jones, Jeff Berlin …

Dave Weckl je bil v Ljubljani nazadnje leta 2009, na otvoritveni seriji koncertov Kina Šiška, v zasedbi Mika Sterna, 15 let pozneje pa se v Kino Šiška vrača s prijateljem in dolgoletnim sodelavcem, enim najbolj kreativnih basistov na sceni, Tomom Kennedyjem. Sodelujeta od zgodnjih najstniških let, njuna ustvarjalna energija in kemija se ob delu v studiu in na turnejah prepleta že več kot petdeset let in prinaša presežnost v mnoge zasedbe, ki so zaznamovale zgodovino glasbe na svetovni ravni.

Tom Kennedy je letos izdal album New Start in o novih skladbah, ki jih bo predstavil na letošnji evropski turneji, tudi na odru Kina Šiška, pravi: »Legendarni pianist Keith Jarrett je nekoč rekel o svoji posneti glasbi, ‘če bi obstajale besede, ki bi jo lahko opisale, ne bi bilo potrebe po njenem obstoju.’ Te skladbe mi niso prišle v misli kot celota, temveč kot koščki melodije, harmonije ali ritma, iz katerih bi lahko gradil, podobno kot v živi improvizaciji. Ena sama nota ali akord lahko navdihne pot do novega odseka ali prehoda pesmi, včasih pa sproži popolnoma orkestrirano idejo. Brez metode, brez predvidevanja … samo glasba.« Tradicija nastopov mojstrov električne bas kitare, kot so Marcus Miller, Stanley Clarke in Felix Pastorius, na slovenskih odrih v zadnjih letih se nadaljuje oktobra v Šiški!

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Brane Rončel/Kino Šiška.

Predvaja se…