Glasba

12. 05. / pon / 20:00

dvorana Katedrala

BILDERBUCH

koncert

Predprodaja 29 €

Na dan 33 €

s popustom (d/š/u) 23.20 €

V Kino Šiška končno prihaja ena najpomembnejših zasedb nemško govoreče glasbene scene, svojstveni rockerji Bilderbuch. Bend, ki je znan po stalnem premikanju meja in kljubovanju tradicionalnim žanrskim oznakam, se je uveljavil kot ena najbolj inovativnih in nepredvidljivih skupin v Evropi.

ZA FENE: Franz Ferdinand, Glass Animals, Foster the People …

Nihče si ni v zadnjih desetih letih na novo zamislil in oblikoval rock glasbo tako radikalno kot Bilderbuch. Zasedba , prvotno ustanovljena leta 2005 kot šolski bend, je skozi leta večkrat zamenjala člane, do leta 2012, ko se je ustalila sedanja postava s pevcem in kitaristom Mauriceom Ernstom, kitaristom Michaelom Krammerjem, basistom Petrom Horazdovskyjem in bobnarjem Philippom Scheiblom. Z albumoma Schick Schock in Magic Life so nato Bilderbuch nato dekonstruirali svoj originalni indie rock z vpletanjem RnBja, hip-hopa in odmevnih tegoib svoje generacije v genialno ležerno dadaistično estetiko.

Bilderbuch so si tako ustvarili ogromno igrišče za eksperimentiranje, ki so ga v prihodnjih letih raziskovali v vseh možnih smereh. Z integracijo vsega od mehkega psihedeličnega soula in art popa do rocka iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja v svoj značilno dopadljiv zvok je avstrijska skupina nadaljevala z nizanjem uspešnic, nabrala na desetine milijonov spletnih predvajanj, ter se uveljavila kot ena najbolj inovativnih in nepredvidljivih zasedb na evropski glasbeni sceni. Fino jih bo končno gostiti v Šiški.

Vstopnice v prodaji v petek, 27. 9. ob 10.00 prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška in NuCoast Concerts d.o.o.

Predvaja se…