Glasba

25. 10. / pet / 20:00

Kino Šiška

Cellofest Ljubljana 2024: MARIE SPAEMANN & CHRISTIAN BAKANIC

koncert

Predprodaja 14 €

Na dan 18 €

s popustom (d/š/u) 11.20 €

Marie Spaemann in Christian Bakanic na odru ne potrebujeta veliko. Popolno glasbeno doživetje nam znata pričarati zgolj z violončelom, izpovednim glasom in vsestransko harmoniko.

Violončelistka in vokalistka Marie Spaemann ter harmonikar Christian Bakanic mojstrsko obvladata svoja inštrumenta. Elegantno se sprehajata skozi različne glasbene zvrsti in v svojo glasbo vključujeta različna tradicionalna glasbena izročila. Njuna glasba nam ponuja jasne melodije, nalezljive ritme, elemente soula in popa, različice klasičnega modernizma ter sestavine folka, jazza in tanga nueva.

Marie Spaemann je kot klasično izobražena solo violončelistka koncertirala s številnimi orkestri po svetu, v zadnjih letih pa se vse bolj posveča svoji različici “kantavtorstva”, v kateri prepeva avtorske pesmi ob lastni spremljavi na barviti in ritmični violončelo. Prav ta njena posebnost jo je katapultirala med najbolj atraktivne evropske glasbenice zadnjih let. Svoj umetniški izraz nadgrajuje v projektu Metamorphosis z izvrstnim harmonikarjem in skladateljem Christianom Bakanicem.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: IM.PULS ART in Kino Šiška v sodelovanju z Avstrijskim kulturnim forumom.

Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi. Platforma Liveurope je sofinancirana s strani programa Evropske unije Ustvarjalna Evropa.

 

Predvaja se…