Glasba

28. 10. / pon / 20:00

Kino Šiška

Clockwork Voltage: Kathron, DUF, Miquel Dangla in Zergon

koncert

Predprodaja 10 €

Na dan 10 €

s popustom (d/š/u) 8 €

Otvoritveni večer festivala Clockwork Voltage bodo Kathron, DUF, Miquel Dangla in Zergon zagnali v technoidnem razpoloženju, tempiranim z voltažami in prepletenim s teksturami plesnih odvodov teh unikatnih mašin.

Poleg premiere domače modulistke Kathron se nam bo prvič predstavil tudi v Berlinu živeči Miquel Dangla. Celoten večer bo z video sintetizatorjem pospremil VJ Francesco Scarel iz italijanskega kolektiva Hybrida.

Tridnevni festival modularno-sintetične glasbe Clockwork Voltage je namenjen spodbujanju modularne sinteze ter predstavitvi umetnic in umetnikov, ki za svoje žive nastope uporabljajo edinstveni glasbeni instrument: sintetizator zvoka. Glavna značilnost modularnih sintetizatorjev je njihova fleksibilnost in možnost prilagajanja, saj omogočajo uporabnikom, da svobodno povezujejo in kombinirajo module s pomočjo kablov (v analognem svetu) ali virtualnih povezav (v digitalnem svetu) in tako da ustvarijo edinstvene zvočne poti in zvočne učinke. Ta pristop omogoča eksperimentiranje in raziskovanje kompleksnih zvočnih tekstur in vzorcev, ki jih ni mogoče enostavno doseči z drugimi vrstami sintetizatorjev.

Festival služi kot platforma za predstavitev širokega spektra žanrov in pristopov ustvarjanja z modularnimi sintetizatorji, od eksperimentalne ambientalne glasbe, ki raziskuje zvočne pokrajine in atmosfere, do instrumentalnih jazz seans, intenzivnih hrupnih eksperimentov in energičnih techno ritmov, ki obljubljajo razgibano in dinamično glasbeno izkušnjo. 

Več o festivalu in celotnem programu je na voljo na clockworkvoltage.si.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Festivalske vstopnice.

Organizacija: Clockwork Voltage, Zavod Artevida

Soorganizacija: Galerija Cukrarna, Osmo/za (Projekt Atol), Kino Šiška, Channel Zero (AKC Metelkova)

Finančna podpora: Mestna občina Ljubljana

Predvaja se…