Intermedija

12. 11. / tor / 20:00

Kino Šiška

Odkruški vedute

Premiera novomedijskega projekta v dveh delih avtorjev Ane Pepelnik, Line Rica, Miha Šajine – Shekuze, Blaža Božiča, Liare T'soni in Aleša Hienga – Zergona

Predprodaja 8 €

Na dan 8 €

s popustom (d/š/u) 6.40 €

Vabljeni na premierno predstavitev projekta Odkruški vedute v dveh delih!

Skozi dva konceptualno dopolnjujoča si dela novomedijsko umetniško delo Odkruški vedute pripoveduje in raziskuje intimne in kolektivne lokalizirane zgodbe posameznikov, ki se soočajo s pojavi staranja, izginjanjem javnih prostorov, fragmentacijo spomina, izgubo pomenljivih, simboličnih in družbenih krajev vrednot, svobodo in željo po vključevanju v družbene strukture. Obe deli temeljita na poeziji: prva na pesmi V drevo nagrajene pesnice Ane Pepelnik, druga pa na nagrajeni pesniški zbirki Blaža Božiča Mleček, žbunje: grobovi v njem.

Odkruški vedute I & II sta dve novomedijski prepletenosti 2×3 sodobnih umetnic_kov: Ana Pepelnik (glas), Miha Šajina – Shekuza (zvok), Lina Rica (vizualije/video), Blaž Božič (glas), Aleš Hieng – Zergon (zvok) in Farah Sara Kurnik – Liara T’Soni (vizualije/video).

Blaž Božič (1991) je pesnik, glasbenik, klasični filolog in prevajalec. Izdal je pesniške zbirke Grč (KUD Kentaver, 2011), Potem smo si vranice odprli na nežno valujoči livadi (KUD France Prešeren, 2013), K območnim poročilom (Center za slovensko književnost, 2016) in Mleček, žbunje: grobovi v njem (Center za slovensko književnost, 2022, Jenkova nagrada 2023), dejaven pa je tudi kot kitarist zasedbe nevemnevem in človek za eksperimentalnim breakcore-glitchcore projektom SsmKOSK.

Liara T’soni (Farah Sara Kurnik, 2000) je vizualna umetnica, ki ustvarja na področju grafičnega oblikovanja in videa. Eksperimentira z medijem digitalnega kolaža in v njem gradi artefakte spekulativne realnosti, aktivna pa je tudi na področjih industrijskega oblikovanja in novih tehnologij.

Aleš Hieng – Zergon (1984) je DJ, producent elektronske glasbe ter zvočni umetnik, ki deluje tudi v polju AV performansov in na širokem področju DIY elektronike. Zanimata ga tako klubska glasba, kot sonični in AV eksperimenti. Je tudi član modularnosintetističnega kolektiva Clockwork Voltage.

Ana Pepelnik (1979) je pesnica in prevajalka. Zbirke: Ena od varijant kako ravnati s skrivnostjo (2007), Utrip oranžnih luči na semaforjih (2009), Cela večnost (2013), Pod vtisom (2015), Tehno (2017), Treš (2019), To se ne pove (2023). Prevaja ameriško poezijo. Glas daje v številne besedno/zvočno/tišinsko/škripno/šumske dogodke, recimo v CPG Impro navezi.

Lina Rica (1980) je nagrajena intermedijska umetnica, ki deluje na področju konceptualne, eksperimentalne in novomedijske umetnosti. Njena dela so del zbirk MGLC, Oficina Arara, Likovna zbirka Riko, Longest Night in Critical Mass Portfolio. Od leta 2019 je del A/V zasedbe Marta Fakuch, od leta 2020 pa del A/V tria Etceteral.

Miha Šajina (1979) je producent, DJ, klaviaturist, skladatelj in navdušen zbiralec modulov. Igral v Intimn Frizurn, Moveknowledgement, Warhorse in Ewok. Od 2002 deluje v kolektivu Zvviks, kjer ustvarja glasbo za animirane filme Koyaa. Intenzivno raziskuje modularno sintezo. Več A/V del, pri katerih je soavtor, je nagrajenih.

Projekt Odkruški vedute je koprodukcija KUD Channel Zero in CUK Kino Šiška.

Projekt podpirata Ministrstvo za kulturo RS in MOL – Oddelek za kulturo. Partner projekta je podjetje SilentDiscoSlovenija. 

Predvaja se…