Glasba

13. 11. / sre / 20:00

dvorana Katedrala

KENNY BARRON TRIO

koncert

Predprodaja 40 €

Na dan 45 €

s popustom (d/š/u) 28 €

Novembra nas čaka eden od jazz koncertov leta – dolgo pričakovani povratek žive klavirske legende Kennyja Barrona, devetkratnega grammyjevskega nominiranca in enega najbolj dovršenih, liričnih jazz pianistov našega časa.

ZA FENE: Jazz Festival Ljubljana, Keith Jarrett, Thelonious Monk …

Kenny Barron je ob Herbieju Hancocku med velikani v zgodovini jazza gotovo največji živeči pianist, ki redno koncertira in snema. Kadarkoli in kakorkoli igra – solo, v triu, kvartetu ali kvintetu – požanje navdušenje kot mojster izvajanja in komponiranja. Legendarni glasbenik, član jazzovske hiše slavnih, slovi po elegantnem ubiranju tipk, tankočutnih melodijah in nalezljivih ritmih.

Devetkratnega nominiranca za prestižno nagrado grammy smo v Sloveniji prvič slišali v triu leta 1994 v televizijski oddaji Izza odra z basistom Rayem Drummondom (Waynton Marsalis, Freddie Hubbard, Pharoah Sanders …) in velikanom med bobnarji Benom Rileyjem (Thelonious Monk, Alice Coltrane, Stan Getz). Štiri leta kasneje se je vrnil v studio nacionalne televizije in v duetu zaigral skupaj z legendarnim basistom Charliejem Hadenom (Ornette Coleman, Keith Jarrett, Pet Metheny …), tokrat pa bo po več kot petindvajsetih letih znova razveselil naše ljubitelje jazza v sklopu obsežne evropske turneje.

Zasedba:

Kenny Barron, klavir

Kiyoshi Kitagawa, bas

Johnathan Blake, bobni

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška v sodelovanju z Branetom Rončelom.

Predvaja se…